I made this widget at MyFlashFetish.com.

WAJAH-WAJAH MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR UiTM MALAYSIA SESI 2009/10

Sunday, August 23, 2009

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA DI BULAN RAMADAN AL-MUBARAK
Hadith

Abu Hurairah ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda:Umatku telah dikurniakan dengan lima perkara yang istimewa yang belum pernah diberikan kepada sesiapa pun sebelum mereka. Bau mulut daripada seorang Islam yang berpuasa adalah terlebih harum di sisi Allah daripada bau haruman kasturi. Ikan-ikan di lautan memohon istighfar (keampunan) ke atas mereka sehinggalah mereka berbuka puasa”.

Allah mempersiapkan serta menghiasi jannah yang khas setiap hari dan kemudian berfirman kepadanya: Masanya telah hampir tiba bilamana hamba-hambaKu yang taat akan meninggalkan segala halangan-halangan yang besar (di dunia) dan akan mendatangimu.”

Pada bulan ini syaitan-syaitan yang durjana dirantaikan supaya tidak menggoda mereka ke arah maksiat-maksiat yang biasa mereka lakukan pada bulan-bulan selain Ramadhan. Pada malam terakhir Ramadhan (orang-orang yang berpuasa ini) akan diampunkan.” Maka sahabat-sahabat Rasulullah SAW pun bertanya: “Wahai Pesuruh Allah, adakah itu malam lailatul Qadar?” Dijawab oleh Rasulullah SAW: “Tidak, tetapi selayaknya seorang yang beramal itu diberi balasan setelah menyempurnakan tugasnya.”SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA

DI BULAN RAMADAN AL MUBARAK

1430 HIJRAH


semoga segala amalan yang di tuntut dapat di jalani dengan hati yang ikhlas

dan dapat di terima olehNYA..1 comment:

  1. Alamtologi - Alam dan Teknologi.
    Teknologi terkini mesra Alam.
    - Alamtologi -

    ReplyDelete