I made this widget at MyFlashFetish.com.

WAJAH-WAJAH MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR UiTM MALAYSIA SESI 2009/10

Friday, July 10, 2009

Sistem Park & Ride di UiTM Shah Alam

Segala permasalahan. penambahbaikan dan cadangan amat di alu-alukan berkenaan dengan sistem park & ride yang telah mula di jalankan bermula 06 Julai 2009 yang lalu. Kepada mahasiswa-mahasiswi UiTM sila beri kerjasama dengan menyalurkan maklumat yang betul bagi memudahkan pihak MPP berurusan dengan pihak yang berkenaan. Ruang sembang yang telah di buka hanya untuk isu Park & Ride ini sahaja. Sekian terima kasih...adminmpp

1 comment:

  1. salam, idea utk sistem ni adalah baik. tetapi lebih baik jika kekerapan bus itu lebih kerap dan sistematik. kemudian cadangan utk fakulti2 yg tak terlalu kritikal tu diberi kelonggaran utk student park di kawasan tersebut. eg: pergigian, ftmsk dan sekitarnya. logiknya jika nak implement kat smua fakulti memang mustahil, tapi mcm yg saya mentioned tadi, beri sedikit kelonggaran.

    mengapa? ok , kalau fakulti yang menghala ke menara etc, laluan bas ke situ(utk sistem park n ride) lebih kerap. tapi utk sekitar ftmsk hingga ke engineering amatlah menyedihkan. kita tak boleh halang student utk bawa kenderaan sbb ramai yg tinggal jauh dari kampus.

    seperkara lagi, buat masa sekarang kurang informasi utk sistem ni. adakah sistem ni sepanjang ofis hour? termasuk sabtu ahad? berapa kerap dan sebagainya.skang student masih belom mempercayai keupayaan sistem ni sebab jadual bas adalah berubah2. tak boleh salahkan student kalau dtg kelas lewat sbb rata2 student mengadu menunggu bas terlalu lama sedangkan mereka memang dah dtg awal pun.

    -syahmi ,broadcasting semester 5.masscomm-

    ReplyDelete